Waarom heeft MVM steun nodig en hoe kan ik die geven?

Stichting Museum Van Marken is eind 2018 opgericht om het gedachtengoed van Jacques en Agneta van Marken zichtbaar te maken en levend te houden. Voor mensen in Delft en (ver) daarbuiten. Het uiteindelijke doel is om binnen 3 tot 6 jaar een fysiek Museum Van Marken te openen.

Tot deze opening zitten we niet stil! Naast het ontwikkelen van het museumconcept werken we aan de collectie, organiseren we evenementen en worden wandel- en fietsroutes langs Van Marken erfgoed samengesteld. Wij ontvangen geen basissubsidies en doen dan ook een beroep op particulieren en bedrijven om dit samen met ons te realiseren.

Steunen kan op allerlei manieren. Veel particulieren hielpen ons al door het schenken van collectiestukken of door Vriend of vrijwilliger te worden. Ook de inzamelingsactie voor de restauratie van de panelen van het Paviljoen van Delftsche Nijverheid was een succes. Bovendien helpt een aantal betrokken bedrijven ons, zowel met hun inzet als financieel. Uw steun is en blijft van harte welkom!

In onderstaande promotievideo, die wij met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben gemaakt, maken onze voorzitter en een 4-tal zeer betrokken Nederlanders duidelijk waarom Jacques en Agneta van Marken een podium moeten krijgen en waarom wij steun verdienen voor ons initiatief.

Zes voorbeelden hoe u ons kunt steunen

 

1. Word Vriend
Inmiddels heeft Museum Van Marken ruim 250 particuliere Vrienden. Zij helpen de vrijwilligers met de noodzakelijke middelen, maar -meer nog – zorgen zij dat overheden, fondsen en bedrijven inzien dat onze ambities draagvlak hebben. Als u Vriend van Museum Van Marken wordt krijgt u minimaal 3 keer per jaar onze digitale nieuwsbrief De Fabrieksbode, ontvangt u gratis de wandelkaart door Delft ‘Van Marken historische wandelroutes’ en nodigen wij u te zijner tijd uit voor de Grand Opening van het museum. Hier kunt u zich als Vriend aanmelden. En hier vindt u een overzicht van de Vrienden die zich eerder hebben aangemeld en toestemming hebben gegeven voor publicatie van hun naam.

2. Word Zakelijk Vriend
Op dit moment heeft Museum Van Marken 12 Zakelijke Vrienden. Zij steunen ons financieel of met diensten als professionele opslag en vervoer, met juridisch advies, of met het voeren van onze administratie. Wordt ook Zakelijk Vriend. Dat is voor 3 jaar en kan als ‘Gouden, Zilveren of Bronzen’ Vriend. Kijk hier voor de mogelijkheden. En zie hier een overzicht van de huidige Zakelijk Vrienden.

 

3. Draag financieel bij aan de tentoonstelling over, of de restauratie van de Paviljoenpanelen!
Museum Van Marken heeft een tentoonstelling gemaakt rond de Panelen van het Paviljoen van Delftsche Nijverheid met informatie over de geschiedenis en het restauratieproces. Ook is er informatie over de betekenis van Jacques en Agneta van Marken. Voor het maken van deze tentoonstelling kunnen wij nog financiële steun gebruiken. Hier vindt u meer informatie.

Museum Van Marken heeft 37 panelen uit 1900 geschonken gekregen die de basis vormden van het ‘Paviljoen van Delftsche Nijverheid’. Wij willen de daarop aangebrachte, fraai beschilderde canvasdoeken, restaureren en bewaren voor het nageslacht. Dankzij onze crowdfundingsactie is het conserveren van de canvasdoeken inmiddels uitgevoerd. De volgende stap is het restaureren en in oude luister terugbrengen van de panelen. Helpt u mee dit mogelijk te maken? Draag dan hier financieel bij.

 

4. Steun ons financieel
Uw schenking, nalatenschap of sponsoring maakt een belangrijk verschil. Daarmee kunnen we objecten aankopen of restaureren en speciale projecten realiseren. Stichting Museum Van Marken heeft per 30 juli 2019 de Culturele ANBI status verkregen van de Belastingdienst. Hierdoor zijn giften fiscaal aftrekbaar en hoeft er geen schenkings- of successierecht over uw gift of nalatenschap te worden afgedragen. De bijdrage komt geheel ter beschikking aan de Stichting. U kunt ons financieel steunen via een eenmalige of periodieke schenking, een schenking in natura, een nalatenschap/testament, een fonds op naam en via sponsoring. Kijk hier voor meer informatie, of neem contact op met ons secretariaat via info@museumvanmarken.nl.

5. Word Vrijwilliger
Om tot een fysiek museum te komen en om alle activiteiten te organiseren zijn vrijwilligers nodig. Inmiddels hebben we meer dan 30 enthousiaste mensen in alle leeftijden, die ieder op hun eigen manier en binnen hun mogelijkheden een steentje bijdragen. Wilt u helpen? Dan bent u van harte welkom om u aan te melden via info@museumvanmarken.nl.

6. Draag bij aan de collectie
Jacques en Agneta van Marken hebben vanaf de start van de Gist- en Spiritusfabriek in 1869 ingezien aan welk bijzonder project zij begonnen en ze hebben door de jaren heen alles zorgvuldig gedocumenteerd en opgeslagen. De collectie bijzondere objecten bij het Stadsarchief in Delft, bij DSM en bij Museum Van Marken is daarmee al mooi. Maar natuurlijk zijn er veel mensen, die nog in het bezit zijn van bijzondere objecten en/of herinneringen van hun ouders of grootouders. Mocht u iets hebben wat interessant kan zijn voor onze collectie, neemt u dan contact met ons op. Inmiddels hebben we al meerdere objecten via schenkingen mogen ontvangen. Wij zijn de gulle gevers zeer dankbaar!

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

BLIJF OP DE HOOGTE!
Ontvang De Fabrieksbode
Als u uw emailadres opgeeft ontvangt u De Fabrieksbode. Vol met laatste ontwikkelingen, exclusieve acties en meer van Museum Van Marken.
(Wilt u de Fabrieksbode direct ontvangen?
Word dan Vriend!)
Verstuur
Probeer het, u kunt zich op elk moment weer afmelden...
close-link