Jacques van Marken & Feike Sijbesma
12 april 2019DE STOEL 2
1 mei 2019Delft – Op 20 april 1870 kookt Jacques van Marken met 36 arbeiders voor het eerst gistbeslag. Vier dagen later schept de trotse directeur met Agneta de droge gist uit de beslagkuipen en brengt het met een koetsje naar de Haagse Broodfabriek.
Van Marken beschouwde de 20e april als de ‘geboortedag’ van zijn fabriek en gebruikte altijd deze datum bij jubileumfeesten. Sinds de start van het initiatief is er veel gebeurd, zijn er heel veel positieve ontwikkelingen rondom het museum en sluiten veel mensen zich bij het initiatief aan.
Om onze Vrienden op de hoogte te houden gaan we een nieuwsbrief uitgeven onder naam ‘De Fabrieksbode’. Onder deze naam verzorgde Van Marken jarenlang een weekblad voor al zijn personeel.
Op 20 april is de nieuwe versie als ‘Nieuwsbrief van Museum Van Marken’ voor de eerste keer verschenen, het eerste nummer van de 138ste jaargang.
Wilt u de Fabrieksbode nu en in het vervolg ook ontvangen? Word dan Vriend van Museum Van Marken.